tiistai 16. kesäkuuta 2015

Huvilan huussissa

Lopetin otsikkoon vienosti viittaavan tv-ohjelman seuraamisen siinä vaiheessa kun ratkaisu aina ja kaikkeen oli maalata se valkoiseksi, ostaa kahta erikseen mainittua ja kuvattua perintörompetta lukuunottamatta kaikki kampsut uusina, ja tehdä pihatyöt järeillä bobcateillä ja vehreillä siirtonurmilla. Niin kaukana mun huvilaelosta kuin kuppa tätä nykyä Töölöstä. Kait.

Entä mitä sitten tein kun ryhdyin ehostamaan omaa huvilan huussia??? Avasin valkoisen maalipurkin. Lisäksi pari harmaasävyistäkin. Olivat kaikki jääneet jämiksi mökin sisä- ja ulkomaalauksista, ja nyt sudin ne tyhjiksi viime tippoja myöten niin pitkälle kuin sudittavaa suinkin riitti.

Ulkoseinien vaaleaa harmaata sai pintaansa oven sisäpuolikin ja sen vieressä karmit. Valkea sudittiin yhteen aiemminkin maalattuun seinään, kolme seinää jäi puupinnalle. Koska se näyttää musta kivalta ja koska maalikin loppui. Mökin harmaa lattiamaali vedettiin loppuun huussin lattiaan. Ihan ei riittänyt samaisen kopin vajasiipeen, mutta se ei tahtia haittaa, sillä siellä ei lattiaa juuri näy romppeen alta. Vielä ainakaan.

Inzenjööri naulasi kattoon vaalean laudoituksen sisälaudoituksen jämäpaloista. Pimeä vaja valostui kummasti. Lisävaloksi nakkasin seinälle vajasta löytyneen vanhan myrskylyhdyn, joka tässä huvilassa hoitaa sitä perintörompekiintiötä. Lyhdyn jota tuskin tullaan koskaan enää sytyttelemään. Viereensä se sai Saksasta aikoinaan vesiklosetin seinälle tuomani teoksen luomaan sivistyneen wc-kulttuurin henkeä rinsessojen paskahuussiin.


Vanhaa ja vääntynyttä, haljennettua ja ruostunutta naulakkoa pyörittelin vajan uumenissa vuoden sinä asiaan kuuluvana perintörompeosiona. Eivät ole siis mitään sukukalleuksia, vaan edellisen omistajan jälkeensä jättämää rojua jota riitti kahdenkin tyhjennyskehotuksen jälkeen itsekin siivoiltavaksi. Osa läpäisi seulan ja jäi paikoilleen. Minimiosa.

Tuunasin naulakon sahaamalla sen puoleen entisestä mitastaan. Kyytiä saivat haljennut puu ja vääntynyt koukku. Naulakko pääsi kunniapaikalle ovea vastapäätä. Reetalta sain Mörskän somistukseski ihanan sinkkisydämen kauniissa juuttinarussa. Ripustin koristuksen naulakkoon. Osuu ensimmäisenä silmiin oven avatessa.

Eiks melkein kaikissa huusseissa oo muuten sydän ovessa..? Mä en raaskinut tätä oven ulkopuolelle ripustella, jottei vaan voro vie aarrettani. Oven lukitsen ranchiltä lähteissäni isolla munalukolla, joten sydän saa roikkua turvassa ja sateeltakin suojassa sisätiloissa.


Huomaattehan kaikki varmasti myös sydämestä roikkuvan kruunun?! Se ei sitten ookaan mikään rinsessallinen pikkutiara, vaan oikein järeää kuningatarmallia. Huomiota sen sijaan ei kannata kiinnittää ruskeaksi jättämäni pystyparrun sivuun sutiutuneeseen maaliin. Kyllä mä parrun maalarinteippasin ennen seinän maalausta, mutta no can do. Vessapaperin lisäksi santapaperille töitä tiedossa kesällä...

Kuten tv:stä ammattilaisilta opin, tulee uushankintojakin tehdä. Näin sitten tein minäkin. Uuden pöntön hankin Hakaniemen Etolasta, vessapaprut Sörkän Lidlistä, hajusiepposäkin Porvoon K-raudasta ja samaisesta puodista vielä pari eurooppalaista sinkkiämpäriä lisäämään huussini maalaisromanttista tunnelmaa. Ämpärit lataan täyteen kuiviketta ja paperirullia. Mikään edellämainituista puodeista ei sponsoroi huussiani, ei edes minua. Se olen meistä minä joka pitelen kauppiaat leivissä.

Kyllä kelpaa nyt huvilan huussissa kesä kykkiä! Naapureille voi näppärästi pöntöltä moikkailla ja kuulumisetkin vaihdella jos jättää polulle antavan oven auki.

Kesä ja kärpäset <3

12 kommenttia:

  1. hieno. kyllä tuolla voi lukea aku ankkaa kun on istunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ai hitsi, taidettiin viskata akkarikokoelmat paperinkeräykseen viimeisen muton yhteydessä. Pitääköhän mun nyt lähteä vielä divariin??

      Poista
  2. Anonyymi16/6/15

    Oi ihana!! Luksusta oma huussi ja oi sopivasti prinsesallisuutta :-) Hei hauskaa onnellista nimipäivää!! :-) t. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hauskaa ja kaunis kiitos <3 Tervetuloa huussivisiittiin kesän mittaan!

      Poista
  3. No jo oli taas hauska postaus! Erinomaista nimpparia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos, juhlapäivä on ollut kertakaikkisen erinomainen!

      Poista
  4. Hyvin on menneet mainitun ohjelman opit perille =D Saksalainen sivistysosio tuo sitä kuuluisaa kontrastia huussiissi. Myöhästyneet nimpparionnittelut (onnea tarvitaan joka päivä!) ja herttaista juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitsiläinen, tuo kontrasti multa pääsi aivan unohtumaan. Olipa hyvä että mainitsit, kiitos! Nyt pääsen senkin esittelemään kesän huussivieraille ;)

      Kiitos, onnea tarvitaan tosiaan joka päivälle. Eilinen oli oiken juhlava ja tänään laskeudutaan sitten pikkuhetkeksi arkeen. Toivotaan paistetta jussiin ja ihanaa juhlaa!

      Poista
  5. Ihan turhaan olisit Mikon palkannut huussisunnittelijaksi, teit ihan ssaman itse ja vielä ilmaiseksi. On kyllä romanttista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-ih... Kiitos, romanttisia vessareissuja ootellen ;)

      Poista
  6. :). Huvila ja huusi on hyvä ohjelma, mutta raha ratkaisee tässäkin. Saahan sitä paljolla rahalla. Itse kun ollaan kans kaikki itse alusta alkaen tehty niin kotona kuin mökilläkin. Mukavia vinkkejä kyl sieltä saa :) :) Sinun mökkisi ja huussi etenkin ovat kovin söpöjä ja kauniisti laitettuja ilman sisustajaakin. Ollaan me vaan itse siustussuunnittelioita kun kerta ollaan hyviä siinä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mua alkoi ärsyttää se että rahaa paloi muutoksissa selvästi paljon, muttei esitetty siitä minkäänlaista, edes karkeaa budjettia. Vastaavien jenkkiohjelmien plussa on se että he kertovat mitä homma about maksaa ja sitten katsoja voi suhteuttaa omia tahtotilojaan käytettävissä oleviin varoihinsa.

      Kiitos ihanista kehuista, hykerryttävät mieltä samalla tavalla kuin itsetehdystä työstä nautiskelu. Ollaan vaan koska ollaan ;) Antoisaa tuunailumaratonlomaa sinulle!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)