torstai 18. kesäkuuta 2015

Naula päässä

Olen päätäni puistellut eräälle eduskuntaan asti päässeelle sahurille, varsinaiselle suharille. Nyt puistelen päätäni itsellenikin, josta on taas kuoriutunut ihan omaksi yllätykseksi varsinainen suharisahuri.

Lyhensin Villa Mörskällä vanhaa laatikon kantta takavajan hyllyksi. Panin kalliolle sahausaslustaksi pari pölkkyä, asetin kannen niiden päälle, jalan painoksi ja aloin reteesti lyhentää viittä senttiä pois pikkuisella ja pikkuteräisellä sahallani. Iltapäivän aurinko häikäisi silmiä.


Ihmettelin sahauksen hidasta etenemistä. Ajattelin kait kolkytluvulta olevan kannen puun olevan toooosi kuivaa ja toooosi kovaa. Nylkytin ja nylkytin. Noin kymmenen minuutin ja noin viiden sentin jälkeen huomasin sahauskohdassa jotain hopeanhohtoista, joka nousi ylös ja kääntyi ihan vaan sormin nostamalla nätisti sivuun.

Jatkoin äheltämistä. Väsyin ja tuskastuin. Siirsin kantta parempaan asentoon. Aurinkokin oli mennyt pilveen. Huomasin sahauskohdan alapinassa pitkän naulan!!! Sitä oli sitten halkonut uutterasti pikkusahallani vartin, ja halkihan se oli sahautunut. Ei taas tiennyt oisko itkenyt vai nauranut itselleen. Jatkoin sahausta toisesta päästä.

 
Varsinainen naula päässä naulanpään sahailija!! Ja arvatkaa vaan olinko ähellyksen aluksi mitannut sopivan pituuden?? Kovin jäi vinoon kun yritin tätä takavajaan hyllyksi asetella. To be continued siis!!! Ehkä pitäis jättää näin vaativat hommat osaavampien hoidettavaksi... Mutta piru vie en jätä, päinvastoin aion hankkia järeemmän sahan mulle!
 
Naula valmiiksi päässä kohden Kivinokan Juhannusjuhlintaa, toverit ;)
 
 

10 kommenttia:

  1. Hyvää juhannusta Villa Mörskällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aivan täpinöissäni sitä jo odotan alkavaksi! Leppoisaa Jussia teille myös!

      Poista
  2. Jestas! Osta ainakin rautasaha, mullakin on sellainen. Ei naulat haittaa. Mua vaan aina naurattaa nää sun vastoinkäymiset. Ja toi toverit! Se on niin kivinokkaa, vasikkasaarta ym kesämajapaikkoja. Jätä saha nyt toipumaan kovasta urakasta, jos siinä on vielä terä jäljellä. Ja lepuuta itteäskin koko hela Jussi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä mitään rautasahaa osta, kun tollakin noin hyvin sahaa rautaa... Hyvin sahasi sen jälkeenkin, eli ei ollut terä kait kummoisesti kärsiintynyt. Ihme juttu. Kyl muakin voittopuoleisesti kohellukseni naurattaa, vaikka kieltämättä välillä hetken kirpaiseekin. Tai muuten harmittaa. Muttamutta: Leppoisaa Jussia, toveri!

      Poista
  3. Voiko sitä kesäpäivää paremmin viettää :) Tää kuulostaa ihan joltain itämaiselta mielenrauhan oppitunnilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä juuri voi :). Hyvin zeeniläisiä nää mun puuhastelut...

      Poista
  4. Anonyymi18/6/15

    Sis, sä oooot aivan loistava �� Hauskaa juhannusta! Halein sis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oooon aivan...ööö...aivan. Riemukasta Jussia ja haleja sinne, sis <3

      Poista
  5. Anonyymi18/6/15

    Noi kysymysmerkit tossa edellisessä piti olla hauska hymiö! T:sis

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)