17.3.17

Hyinen aamupuuro

Aiemmin nakkelin huiman ravintorikkaita chia-siemeniä lähinnä smoothien sekaan ja jugurtin päälle. Sitten luin niiden turpoavan jopa kymmenkertaisiksi nesteessä, ja samaan aikaan löysin houkuttelevan raakapuuro- / aamuvanukasohjeen, joten löydöksethän piti testailla het'sillään!

Paikkansa pitäviksi + uudelleen ja uudelleen toistettavan arvoisiksi osoittautuivat kumpainenkin! Illalla panin 3 ruokalusikallista siemeniä tölkin pohjalle, täytin lähes täyteen astian ja jätin sen yöksi turpoamaan jääkaappiin.

Aamulla kaivoin esiin yön aikana muhiintuneen chia-hyytelön ja otin siitä noin kolmanneksen kulhoon, johon lisäsin banaanin ja pari desiä jäisiä mustikoita. Helahoidon soseutin tasaiseksi massaksi surisuttimella. Satsista tuli pari annosta aamiaisherkkua, jonka päälle ripottelin vielä siemeniä, kuvan setissä ainakin seesamia ja auringonkukkaa sekä himppu pellavarouhetta. Nautin hyisen kylmän herkun kuuman kahvin kanssa, ja makunystyrät sekä vatsa kiittivät mua.

 
Tältä näyttävät ne kolme ruokalusikallista minuutin päästä. Lapsukaisen kanssa ihmeteltiin siementen muodonmuutosta pienistä ja kevyistä tasaiseksi, harmaata sammakonkutua muistuttavaksi  hyytelömassaksi. Muodonmuutoksen alkuvaiheessa purkissa oli havaittavissa myös laavalamppumaista eloa. On meillä huvit jääkaapin ovella ;)
 
 
Helakka auringonpaiste, aamun lehti printtinä, kauniita kukkia, höyryävää kahvia upouudesta lahjamukista ja hyvinvointia herkullisesti edistävä ape. Mitä muuta ihminen enää voisi aamuiltaan toivoa?? Ei tuu just nyt mieleen...
 
 
Toivotaan siis kimpassa aurinkoa taas viikonlopun aamuihin! Mustikkaherkkua tiedänkin niistä löytyvän ainakin meidän huushollissa koko köörin kulhoista.
 
Ihanaa alkavaa viikonloppua, ystävät!
Pitäkää huolta itsestänne ja muistakin rakkaistanne <3
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mistä saisi sen kipinän, että tekisi aamulla tuollaisen herkun. Olisi ihan mahtava aamiainen tai miksei välipalakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä että panee siemenet illalla likoamaan yön yli ;) Kun ensimmäisen kerran on sen tehnyt, vie maku ja olotila niin mennessään, ettei jatkossa kipinöitä tarvita kun haluaa varmistaa herkun jatkuvuuden!! Nim. "vatsa täynnä herkkua tänäkin aamuna", perheen abi samalla tankattu superfoodeilla päivän koitoksiin :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)