22.3.18

Kylmä, karu, kaunis kevät

Kevätpäiväntasaus on jo takanapäin. Aamuisin silti yhä pakastaa ja päivisin pyryttää. Ei auta kuitenkaan valittaa, sillä voittavathan nämä toki räntäsateen. Kroppa ja koppa kuitenkin kaipaavat jo tässä vaiheessa vuotta aurinkoa ja lämpöä. Niistä sai onneksi nauttia viime viikonloppuna siinä määrin, että innostuin "riisumaan" parvekkeen kevätkuosiin.

Riisuminen tarkoitti tällä kertaa sitä että aamuauringosta nauttien, yöpaidan helmat vaan heiluen leikin tuulta ja keräilin villiviinistä ja kärhöstä ylivuotiset, kuivat lehdet pois, parvekelasien suojassa kun tuuli ei ollut niitä syksyllä pudottanut.


Nyt köynnökset ovat karun paljaat. Hentojen varsien seassa roikkuvat jouluvalot odottamassa seuraavaa sesonkiaan. Nyt vain irrotin töpselit valoista ja jätän ne piiloutumaan lehtien taakse.

Myös ruukuissa talven yli olleista kasveista nypin kuivat "suojat" pois ja katsastelin tilanteen. Muratti porskuttaa vehreänä, mansikka hennosti viheriöi ja ketoneilikka näyttää so far so good. Hortensiakin tuntuu selvinneen talvesta parvekkeella isossa ruukussaan, sillä lupaavasti se jo vihertää. Antaa toivoa kevään lämmöstä.


Urakasta hikisen teki pulkkien, kelkkojen, suksien ja muiden jouluvalojen keräily ja kantelu kellarin uumeniin. Kummasti tuntui feng shui taas parvekkeellakin lisääntyvän tavaran vähentyessä :) Kevään ensimmäiset parvekekahvitkin jo tarkenin nauttia iltapäiväauringon lämmössä. Juhlan kunniaksi kinuskikeksi kaffen kyytipoikana.


Keväinen valo on uskomattoman kirkas ja karu. Sen huomaa näistä kuvistakin niin kovin selkeästi, varjot suorastaan huutavat vahvuuttaan.

Kevättä odotellessa ja kesäkin jo mielessä
- it is always summer somewhere!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)