keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Pinkkiä sen olla pitää!

Voisi ajatella postauksen kertovan pikkuneitini huoneesta, jonka sävy edelleen teini-iästä huolimatta, on pinkki. Vaan ehei, nyt ollaankin mamin pinkeillä apajilla. Yllätin itseni tässä päivänä eräänä huomaamasta kuinka pinkiksi kodin parveke oli kukkien myötä muuttunutkaan. Sieltä kun löytyy tätä nykyä pikkuneilikat, marketat ja hortensiat heleän pinkkeinä, ja kärhötkin pinkki-lila sävyssä.

Mikä lie alitajunta ohjaillut mua kukkakaupoilla käydessäni, koska kaikki ne ovat eri kaupoista ja eri aikoihin hankitut?! Sama pinkki alitajunta on ollut päällä myös Mörskän kuistia kukittaessani. Eilen sain ukkelilta (= valitsin ja nostin ostoskoriin, hän maksoi, pakkasi kassiin ja kantoi mökkipihalle, kiitin kauniisti...) kolme ihastuttavaa eustomaa, jotka istutin kompostimultaa lisäten talven kolhimaan ruukkuun.




Uuden vaalean pinnan saamisen lisäksi ruukku oli talven mittaan haljennut toisesta kyljestä siinä määrin isosti, että pelkäsin sen poksahtavan rikki kasteluvedestä tai muuten vaan juuri kun kukat olisivat asettuneet kauneimmilleen. Niinpä kaivoin vajasta pätkän vanhaa köyttä, ja kirjaimellisesti köytin ruukun tukevammaksi. Vielä voisin googlailla hienoja merisolmuja ja sipaista sellaisen, tai ainakin yritelmän, roikkuvista köydenpäistä ruukkua lisäkoristamaan.




Marketat poljin kuistille kesäkuussa nimpparilahjana itselleni. Tunnollisesti kuivat kukat poisnyppien se jaksaa aina vaan pukata uutta kukkaa ilokseni. Ilmeisesti myös naapurin iloksi, koska tuo maailman ihanin mökkinaapuri käy huvikseen kastelemassa munkin kukat ja yrtit mökiltä poissaollessani <3




Jo toukokuussa vein Mörskälle 2 suurta hortensiaa, joista toinen ehti ottaa siipeensä kevään helteissä siinä määrin että elvytyksestä huolimatta on  sittemmin korvattu uudella kaunokaisella. Hortensiat tuntuvat viihtyvän mökillä merellisessä paahteessa ja puhureissakin kotiparveketta paremmin, koska varret suorastaan notkuvat painavia kukkia. Toukokuussa kukintansa aloittaneet alkavat jo nuupahtaa tällä toisella hellekierroksella.



Suotakoon se heille! Itsekin taidan pian tehdä saman täysin tyytyväisenä tähän uskomattomaan lämpöön. Tankataan tätä nyt oikein varastoon, jottei tammikuussa tarvitse valitella kuinka aina on niin kylmää ja pimeää ;)




4 kommenttia:

  1. Jaahas, mitähän on ollut rouvalla mielessä :)

    Hei, ihana tuo ruukun köyttämisvinkki. Mulla on RAKAS maalattu kukkaruukku, joka on haljennut. Voisin yrittää sen liimata ja sitten köyttää. Se on maalattu mehiläiskennonnäköiseksi ja tykkään siitä valtavasti. Ei kun köyttämään. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Ilmeisesti jotain erityisen pinkkiä pyörinyt mielessä pitkin kevättä ja kesää ;). Hyvä idea, eikun liimaa ja köyttä kaivelemaan kans!

    VastaaPoista
  3. Kyllä pinkit kukat ovat aina yhtä ihania. Mutta tuo köysi on aivan piste i:n päälle kauniissa saviruukussa

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)