tiistai 10. heinäkuuta 2018

Toisen silmin

Ystäväperheen kanssa oli ehditty puhua useampaan otteeseen visiitistä Villa Mörskällemme. Useaan otteeseen se oli myös jäänyt vain aikeeksi mm. perheen Kiinan-vuosien vuoksi, mutta nyt saimme kalenterit synkkaan ja treffit sovittua sateisen viikon aurinkoiseksi luvatulle päivälle.

Treffit siis toteutuivat ja sääennustekin osittain. Tapaamisesta muodostui joka tapauksessa hauskan kesäinen, ja aurinkokin paisteli ajoittain siinä määrin lämpimästi, että rohkelikot malttoivat kirmata veteen ja kesäiset herkut maistuivat meille kaikille. Ulkona kaikki maistuu aina niin hyvälle <3



Itselleni päivä seuraamuksineen oli antoisa myös sen vuoksi, että sain taas katsella useaa asiaa tuoreutettuna. Toki Möskäilyssämme on menossa vasta viides kesä, ja täten olemme edelleen melkoisia noviiseja Kivinokassa. Joka kesä kun siellä juttelen jonkun sellaisen kanssa, joka kertoo kuinka hänet on viikon vanhana vauvana kannettu paikalle 60-70 vuotta sitten. Silti moni asia omissa nurkissa on ollut samanlainen jo useamman vuoden, ja paikan historia minulle tutuksi tullut. Kun sitä sitten kertoo toisille, ja saa visiitin jälkeen ihailla hauskoja ja kauniita kuvia päivästä, tuntee kokevansa asiaa kuin toisen silmin. Ihana uutuudenviehätys palaa moneen asiaan.



Koskaan en ole lakannut äimistelemästä sitä kuinka nykyisessä mökkirannassani metro viilettää nenän edestä, kuinka Kalasataman pilvenpiirtäjät kohoavat vastarannalle ja kuinka rannalta näkyy niin Tuomiokirkolle kuin kotitalolle. Niin erilaista kuin aiemmissa mökkimiljöissä automatkojen takana, joissa päivän hupina oli katsella kuka naapuri kulloinkin ajelee hiljaisella mökkitiellä ja mihin suuntaan.

Käykääpä tekin kurkkimassa ystäväni blogia, ja siellä toisen silmin kuvattuna niin meidän Kivinokkaa kuin Villa Mörskääni mun:

Mulla on suu messingillä, mukavaa päivää toivon teillekin!


2 kommenttia:

  1. Kiitos vielä tuosta mahtavasta päivästä! Kyllä on aivan ihana paikka tuo Mörskäsi ja koko Kivinokka.

    Loistavan alun uimiselle luonnonvesissä saivat meidän pojat sieltä. Nyt ei pelota enää mökkijärvikään, tosin kuopus haikailee vieläkin Kivinokan hiekkarantaa ja linnojen rakentamista...

    Ihana salaattireseptisi on käytössäni. Raparperiä ja vuohenjuustoa on kannettu kaupasta :)

    Aurinkoista lomaa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapa hyvä ja kiitokset itsellenne! Ihanaa että järvi houkuttaa, ja kuopus voi kyllä oikein hyvin johdattaa perheen toistekin Mörskän kulmille uimaan 😊. Yes, hauskaa että raparperi grillaantuu teilläkin!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)