tiistai 18. syyskuuta 2018

Syksy, syksy, silti vielä kesäkin

Miten voikin yhdessä ja samassa lyhyessä mökkivisiitissä olla niin vahvasti sekä syksyistä syksyä että kesää parhaimmillaan?? Pyhänä aurinko paisteli aamupäivällä edellisen päivän rankkasateen päälle suorastaan helteisesti. Hyppäsin fillarin selkään ja ilmasta nautiskellen hurautin mökkimaisemiin.

Kauniissa paisteessa, mutta pimenneet ja viilenneet illat selvästi noteeranneena kuorin haikein mielin petivaatteet sängystä ja pyyhkeet koukuistaan pyykkikassiin fillarin perään kulkeutumaan talviteloille.


Leikkasin pitkäksi päässeen nurmen, ja mietin josko ois jo vimonen kerta sitä puuhaa tänä kesänä. Yhtä mittaa piti leikkuu keskeyttää ja jäädä ihmettelemään sieltä täältä esiin puskevia sieniä, ja yrittää tunnistaa niitä potentiaalisiksi herkuiksi.

 

Kun piha oli singlattu ja puleerattu kauniin, karsitun syksyiseksi, klompsuttelin saappaat jalassa palstalle jatkamaan niittohommia. Aurinko kuumotti selkää ja vattupuskat tarjoilivat parastaan. Naapuri konkkelehti shortseissa ilman paitaa palstallaan.



Kuumalta palstalta palaillessa alkoi hennosti pisaroida suuria helmiä, ja nopsaan taivas aukeni tyystin. Kesäpäivästä nautiskelija vetäytyi mökin suojiin kuuroa pitelemään. Siistitystä pihasta enää tietoakaan.



On tää hassu ja ihanan monin tavoin yllättävä vuodenaika <3


6 kommenttia:

  1. Minulla tuo pyykkikassien roudaus on vielä edessä, ehkä ensi viikonloppuna. Sadekuurot on tosiaan olleet viimeaikoina kuin hierovat suihkut! Ihanat vadelmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo sateen vertaus hierovaan suihkuun! Vatut olivat niiiin herkkuja :)

      Poista
  2. Joe kesä oli yhtä ja samaa auringonpaistetta, niin syyskuu tarjoaa vaihtelevuutta. Viime vuonna näin jonkun leikkaavan nurmikkoa vielä joulukuussa. Jos tulee lämmmin syksy, niin nurmi kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...joulukuussa!! Blaah, siihen en ryhdy vaan tarvittaessa haravoin sitten vähän pidempää heinää keväällä pihalta. Tai parempi olla vannomatta, never say never...

      Poista
  3. Minusta tuntuu joskus juuri tuolta samalta, ihan kuin kesä mutta kuitenkin syksy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se on jännä tunne, hämmentäväkin. Toistunee kait joka syksy, mutta tuntuu aina uudelta kokemukselta :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)