maanantai 8. lokakuuta 2018

Tämä aika

Nämä syksyiset päivät, jolloin vuoroin paistaa lämpimästi ja kauniin kuulaasti, ja seuraavaksi sataa hyytävää märkyyttä vaakasuorasti niskaan. Päivät jolloin parvekkeella nauttii vielä vehreydestä, ja samalla jo valmistautuu talveen tyhjentelemällä ruukkuja. Myös päivät jolloin lenkkisuunnitelmat pannaan ex tempore uusiksi meren vallattua reitin.



Nämä päivät jolloin kaupasta mukaan tarttuu kukkia jollei nyt ihan hengenpitimiksi niin ainakin mielialankohottajiksi, ja viikonloput jolloin karkinostolakko onkin lakossa, koska kroppa tai koppa vain on vaatinut ostamaan myös suklaata. Illat jolloin käperrytään soffannurkkaan lueskelemaan ja nauttimaan sen suklaan ohella kynttilöistä.



Nämä syysillat ja -päivät jolloin vielä otetaan iloa irti mökkeilystä. Käydään illan pimeydessä ihastelemassa mökkialueen valofestareita, ja päivänvalossa paketoimassa mökkipiha talviteloille. Nostetaan viimeisetkin pihakalusteet ja grilli sisälle, leikataan kesäkukista kauneimmat kimpuksi kotiin ja kompostoidaan loput. Leikataan vielä nurtsi vimosen kerran ja aloitellaan haravointia.


 



Nämä syyspäivät jolloin silputaan viimeisiä mökin pihassa rehottavia rucoloita ruoan päälle. Nautitaan niistä ennen kuin pakkanen panee puskat mataliksi. Fiilistellään vielä kesän mauilla, ja mietitään jo tulevan kesän salaatti-istutuksia. Ihan vaan jotta jaksais taas tämänkin syksyn.

6 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Mukavia tunnelmapalasia kera hieman epävakaiden tunnelmien. Tänään tuli selväksi, että nyt on syksy. Onneksi on kynttilät ja kausivalot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana palaute! Onneksi on tosiaan kynttilät ja kaikki mahdolliset muutkin valopilkut.

      Poista
  2. Minusta on ihanaa laittaa syksyllä piha talvikuntoon ja sitten odottaa lunta. Porkkkanat on kyllä vielä maassa, joten ei ihan vielä tarvitsisi lumen tulla. Viime syksynä ne nostettiin lumisesta ja kohmeisesta maasta, lumi kun ehti maahan syyslomamme aikana. Mutta eivät paleltuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta,jotenkin palkitsevaa puuhaa tuo pihan paketointikin. Kauden päätös ja uuden odotus samalla kertaa. Mukavaa porkkanannostoa!

      Poista
  3. Kiva kirjoitus!! Se minullakin tuli mieleeni hetikun pääsiin viimeiseen pisteeseen:)
    Kyllä syksykin on mukava vuodenaika tai siis minä tykkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos! Samoilla aatteilla ja fiiliksillä siis mennään :) Syksy on kivaa, mutta pimeys ja märkyys saisi olla jotenkin lyhyemmän ajan "ilonamme"...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)