9.1.19

Valkoinen maa, lunta sataa

Loppiaisen päälle olemme nakertaneet piparitaloa, ja pyyhkäisseet murusten lisäksi tomusokerilumen pois rinnuksilta. Eilen illalla ja tänä aamuna lumi on kuorruttanut työmatkakävelijän pompan etumuksen lisäksi kaulahuivin ja piponkin komeiksi.


 Miten kauniiksi ilta ja yö ovatkaan kuorruttaneet kotikulmat kantakaupungissakin, jossa tummuus ja loskaisuus ovat ne vallitsevat talviolosuhteet. Riittävän maalla kasvaneena tämä on sitä oikeaa talvea mulle, joten ilolla vastaanotan kaiken taivaalta tupruavan valkeuden jossa kahlailla.

Kansallinen lentoyhtiö on peruuttanut kymmeniä lentoja huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Yleensähän se on ollut rautatieyhtiömme, joka on peruutukset hoitanut lumen pysäyttäessä kalustonsa, mutta tällä kertaa näin. Minä viis veisaan liikenteellisistä haasteista, ja ajelen viikonlopun mittaan katsastamaan potentiaalista lumityökohdetta tuleville talville.

Korvamatona soi nyt tietenkin kuopuksen ja Haloo Helsingin! biisi, joka parit männä vuodet on ollut meidän huushollin ykkösjoululaulu.

Onneks ei oo nyt itsellä takki auki taas...6 kommenttia:

 1. Minulle, tropiikissa ja subtrooppisella asuneelle ex ulkkarille, tämä kuorrutus riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, just ne kotikulmat multa puuttuneena tästä lumesta otan iloa irti kuin hullu puurosta...

   Poista
 2. Tänä talvena on kyllä ollut ulkoilijalle silmän iloa. Minäkin tykkään ja nautin varsinkin nyt kun on paljon aikaa rauhassa kuljeskella ja katsella. Koira pitää huolen että ulkona tulee käytyä usein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kaunista katseltavaa riittää! Ajoittain suorastaan kaipaan koiraa taas kotiin viemään mua "pakostakin" pihamaalle.

   Poista
 3. Puolen metrin raja taisi tänään mennä rikki. Ei ole sellaista päivää ollut pitkään aikaan, ettei olisi tarvinut autoa kaivaa lumesta töistä lähtiessä tai tarvinnut kolaan tarttua aamuin illoin. Silti nautin - tämä kauneus on katoavaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoavaista kyllä, mutta onneksi sulle jää muistoksi muskelit kolaamisten ja kaivuiden myötä :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)