perjantai 31. elokuuta 2018

Täydellisessä terässä

 Poikanen pakkaa muuttokuormaa ja lennähtää aivan just'sillään maailmalle. Keittiö tyhjenee vauhdilla, koska suuri osa tarvikkeista on kokkausintoisen lapsukaisen vuosien varrella keräämää. Myös näppärä veitsiteline, joka on ollut yksi lahjoistani hänelle. Tuosta hankinnasta minulle jää vielä juuttikassi, johon teline keittiöpuodissa vuosia sitten pakattiin. Siinä kassissa kulkevat usein kampsut tarakalla keikkuen kodin ja Mörskän väliä.


Viime viikonloppuna kiertelimme ihanassa Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa, jossa erään talon kyökissä bongasin ihastuttavan veitsitelineen. Äkkiä kuva muistoksi ja suunnitelmiin myöhempi oma versio tästä:


Eilen lapsen kanssa kirjahyllyä läpikäydessämme keksin että teenkin telineen omista ihanista keittokirjoista. Niistä jotka on aikoinaan lahjoiksi saatu ja läpi ihasteltu, mutta sittemmin jääneet enimmäkseen hyllyyn kokkausten ja vähäisten leipomusten lähinnä toistellessa muutamia vakiintuneita tai netistä poimittuja reseptejä.


Kaivoin pari kaunista, paksua kirjaa hyllystä keittiötasolle ja sidoin ne silkkinauhalla yhteen. Veitset nakkelin sivujen väliin, jotta terät pysyvät skarpissa kuosissa. Sopivat nuo kirjojen nimetkin hyvän maun rajoilla täydellisen hyvin kyökkiini ;)



Talon kierrätyshyllystä kävin selkämysten ja koon asettamin kriteerein valitsemassa nipun kirjoja, jotka työstän telineiksi joulumyyjäisiin. Ne raaskin tukevuuden nimissä liimatakin toisiinsa kiinni. Omani jätin nauhan varaan, tarvittaessa siis vielä lueskeltaviksi.



8 kommenttia:

  1. Hitsi vie, miten kätevä emäntä! Tuosta vain syntyi veitsiteline. Hauska ja käytännöllinen.

    VastaaPoista
  2. Mainio:) täykkärit teline

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun luetut lempparit vaan teilläkin telineeksi ;)

      Poista
  3. Vau, mikä idea! Jäin heti miettimään, jokohan saisin ennakkoperinnöksi Otavan Ison keittokirjan jostain 1950-luvulta? Siinä on ajan patina ja kakkutaikinoiden roiskeetkin mukana. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta! Ja se ihana, mustavalkoinen kuva Linnan juhlien kakuista... Nostalginen veitsiteline ois kyllä <3

      Poista
  4. Mielettömän hyvä idea! Suorastaan täydellinen ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)